Ons bedrijfKwalitatieve, duurzame planten door innovatie

Onder andere innovatie heeft ons gebracht waar we nu staan. Wij zijn trots op ons bedrijf en onze medewerkers. Ook zij pakken mee aan en denken mee over hoe we de teelt slimmer, duurzamere en kwalitatiever kunnen maken. We investeren in precision farming binnen de boomkwekerij. Zowel planten, als snoeien, rondsteken en ondersnijden gebeurd op GPS. Met een bodemscanner weten we precies wat we waar op het perceel moeten aanbrengen qua voeding en waterhuishouding. Met een drone scannen we onze percelen, tellen we de planten en meten de formaten. Water geven we door middel van ondergrondse druppelslangen. En we blijven investeren in innovaties om zo tot het beste product te komen.

Wilt u ons volgen kijk dan ook zeker op onze social media kanalen waarop we u graag op de hoogte houden.  

Plantenkwekerij Joost Sterke

Plantenkwekerij Joost Sterke werd in 1993 opgericht door Joost Sterke. In twee decennia is het bedrijf uitgegroeid tot een sterk merk. We hebben een vaste ploeg van vijftien gemotiveerde, Nederlandse medewerkers in dienst. De kernwaarden van ons bedrijf zijn kwaliteit, snelheid, service, duurzaamheid en professionaliteit.

 

Tricolor Plant

De vraag naar grotere maten kwaliteitsplanten is afgelopen jaren flink toegenomen, daarom zijn wij met twee andere vennoten in 2008 gestart met een nieuw bedrijf. Genaamd Tricolor Plant.

Tricolor Plant is gespecialiseerd in grote uniforme partijen haagplanten waar de mechanisatie optimaal wordt toegepast, door o.a. alles met gps te planten en te verzorgen. De gronden liggen in Udenhout maar de verkoop en verlading vindt plaats vanaf de kwekerij in Haaren. Kijk voor meer informatie op de website.

Tricolor Plant


Strategie

De markt vraagt steeds meer naar visueel aantrekkelijke planten en jaarrond leveren. Wij hebben daarom als bedrijf de laatste jaren flink uitgebreid in ons assortiment, zodat we naast onze haagplanten waar we al heel veel jaren erg sterk in zijn een breder assortiment tuinplanten kunnen leveren. We beschikken sinds een paar jaar over een prachtig containerveld. Zodat we onze kwaliteitsplanten kunnen leveren in zowel pot als met kluit. Dit houdt in dat we jaarrond klaar staan om u te bedienen.

Personeel

Wij hechten veel waarde aan een hecht team dat goed samenwerkt. Daarom zijn we ook extra trots op onze medewerkers. We hebben al jaren een vast team dat af en toe aangevuld wordt met leerlingen van de BBL-opleiding. 

Benieuwd naar de mogelijkheden om bij ons te werken of een scholing te volgen? Vraag het ons gerust. We zijn altijd op zoek naar goede krachten. Vacatures

Duurzaamheid

We hebben verschillende maatregelen genomen om de duurzaamheid van ons bedrijf te vergroten. Zo produceren we zelf compost en passen we de innovatieve techniek van ‘mulshen’ toe. Dankzij deze techniek groeien de planten beter, vermindert hun ziektegevoeligheid, is er weinig onkruid en is minder bewatering nodig. Ook zetten we schoffelmachines in, die zowel tussen de rijen als in de rij de planten schoffelen. Daardoor zijn minder onkruidbestrijdingsmiddelen nodig.GPS

We werken zoveel mogelijk machinaal. De plantgaten worden machinaal geboord met ondersteuning van gps. Hierdoor kan ook het snoeien, rondsteken en ondersnijden gps-gestuurd uitgevoerd worden. Ook bij ons zusterbedrijf Tricolor, dat gespecialiseerd is in zwaardere haagplanten, wordt alles met gps gedaan.

Precision farming

Als een van de eersten in de Boomkwekerij werken wij met precision farming. Hiermee geven we iedere individuele plant precies wat deze nodig heeft. We laten onze percelen scannen met een bodemscanner en aan de hand daarvan maken we ons teeltplan. Ook bemesten doen we grotendeels volgens de precision farming-methode doet. We planten met behulp van gps, wat inmiddels zo ongeveer standaard is, maar combineren dit met bemesting. Vóór op de machine die de plantgaten boort, wordt een doseerunit gemonteerd die exact op de plaats van het plantgat een hoopje mest deponeert. En zo hebben we nog een paar meer innovaties waar we mee werken. 

Drone gebruik

De drone vluchten en beeldverwerking worden uitgevoerd door het bedrijf MLD Agro. Voor de boomkwekerij zijn specifieke producten ontwikkeld die per perceel de voorraad kunnen bepalen. Hierbij worden honderden foto’s gemaakt, die op een ‘cloud platform’ aan elkaar worden gelegd tot 1 grote kaart van het perceel. Op basis van deze kaart kan het aantal stuks per perceel worden bepaald. Voor iedere boom kan onder andere de diameter en de boomhoogte worden berekend. Door het plantschema over deze kaarten te leggen kan precies voor ieder ras worden berekend hoeveel stuks in welke maatsortering er nog beschikbaar zijn. Op deze manier hebben wij altijd snel en accuraat onze voorraadlijsten.  Geen verkoop aan particulieren.